Pitanja i odgovori

Naveli smo najčešća pitanja i odgovore sa kojima se susrećemo u radu.
Ukoliko niste pronašli odgovor koji vas interesuje, slobodno nam pišite.
Rado ćemo vam odgovoriti.

Informacije o nakitu

Nakit je izrađen od prirodnog mesinga, srebra i pozlate.

Mesing je legura bakra i cinka i se koristi se za izradu nakita, predmeta, muzičkih instrumenata u elektronici kao konstruktivni i ukrasni materijal. Svi delovi mesinga su pozlaćeni i daju trajnu zaštitu i lepotu nakitu.

Srebro 925 ili steriling srebro spada u plemenite metale.

Pozlata ne može promeniti boju vremenom. Ona daje dugotrajnu zaštitu nakitu a vizuelnu lepotu plemenitog metala.

Srebro 925 u sebi sadrži  bakar u veoma malom procentu. Takođe može biti podložno blagom tamnjenju (patini) u dodiru sa vazduhom. Ali u privatnim uslovima lako se da očistiti.

Ne brinite, sjaj nakitu uvek možete povratiti. Jedan od načina koji preporučujemo za srebro je da možete u posudu staviti aluminijumsku foliju i u nju sipati kašičicu sode bikarbone i preliti vrućom vodom. Ostavite nekoliko minuta i zatim isperite nakit blagim tečnim sapunom. Takođe možete to uraditi i utrljavanjem sode bikarbone i vode direktno na srebrnim delovima.

Pozlaćeni nakit ili delovi nakita neće menjati boju i nije potrebno nikakvo dodatno čišćenje.

Preporuka je da svaki nakit čuvate u kutiji za nakit, ukoliko ga ne nosite duže. Nemojte se kupati sa njim u slanim i sumpornim vodama, niti ga nositi dok radite sa kućnim hemikalijama, jer ne znate šta sadrže u sebi.

Takođe možete dodatno osigurati nakit čuvanjem u plastičnoj zip vrećici.

Napomena: Čuvajte ga od mehaničkih udarca!

Slatka voda NE može naškoditi vašem nakitu. I nije strašno ukoliko zaboravite da ga skinete. Samo ga lepo obrišite i nakit će biti sasvim u redu.

Naše prstenje je rađeno tako da bude lako podesivo kada dođe u vaše ruke. Ali evo par preporuka kako možete izmeriti.

Veličinu najpre možete izmeriti u bilo kojoj zlatari. Ukoliko niste u mogućnosti da odete do zlatare, u kućnim uslovima možete izmeriti na dva načina:

  1. Lenjirom izmerite unutrašnji prečnik nekog prstena koji već nosite.
  2. Santimetrom izmerite obim vašeg prsta.

Kupovina i plaćanje robe

Nakit šaljemo isključivo brzom poštom Postexpress -a u Srbiji. Vreme slanja paketa je od 3-5 radnih dana. Cena dostave zavisi o vrednosti i težini paketa, ali okvirno se kreće od 250dinara.

Potrebno za dostavu od podataka je:

Ime i prezime

Adresa stanovanja

Mesto

Kontakt telefon

Nakit šaljemo širom sveta kao običnu pošiljku ili na lični zahtev brzom poštom. Ceo iznos mora biti unapred uplaćen preko PayPall-a. Za dodatne instrukcije kontaktirajte nas na e-mail: maraliberta5@gmail.com.

Pošiljka u Evropi stiže u roku od 7 radnih dana. Za vreme praznika moguće i duže. Cena pakovanja i slanja iznosi 10 evra. Ukoliko želite da vam paket stignem brzom poštom, plaćate unapred u skladu sa cenama kurira.

Izvan Evrope pošiljke putuju okvirno do 30 radnih dana. Cena pakovanja i slanja iznosi 15 evra. Ukoliko želite da vam paket stignem brzom poštom, plaćate unapred u skladu sa cenama kurira.

Vašu porudbinu možete platiti na tri načina:

  1. Pouzećem paketa poštaru
  2. Uplatom na račun u banci, pošti ili e-banking-a
  3. Putem PayPall-a, na zahtev!

Praćenje pošiljke je moguće putem koda koji dobijate na e-mail nakon predaje kuriru.

Mi garantujemo za kvalitet nakita koji izrađujemo, posebno jer se nakit obrađuje ručno starim zanatskim tehnikama. Takođe nam je važno da Vi budete zadovoljni onim što ste kupili, i da uživate svakog trenutka sa vašim odabranim modelima. Pogledajte o načinu održavanja Vašeg nakita i šta je važno da znate o metalima.

Ukoliko ne budete zadovoljni nakitom koji ste dobili, zamolićemo vas da nas kontaktirate pismenim putem na e-mail: maraliberta5@gmail.com , i napišete reklamaciju. Nakon toga, dobićete povratne informacije.

Možete potražiti i povraćaj novca u roku od 5 radnih dana, ukoliko je reklamacija osnovana. Nakon toga, novac će biti uplaćen na Vaš račun.

Napomena: Pravo na reklamacije nemaju komadi koji su mehanički oštećeni od strane klijenta.