Povezivanje sa vašim unutarnjim bićem

Izrazite zahvalnost za život tako što ćete jednostavno biti u stanju radosti i mira, i pronaći ćete sve što ste ikada tražili.
Svaki dan započnite sa pitanjem “Kako da budem lepši oblik ljubavi? Kako da doprinesem kvalitetnijem životu?``

Inspiracija i vizija brenda ML

"Bilo da je od mesinga, srebra ili nekog drugog metala, nakit je uvek izrađen sa istom filozofijom. Priča nezaboravnu priču koju vaše srce oseća vodeći se jedinom istinom – INTUICIJOM."

MARA LIBERTA brend je višegodišnji rezultat spajanja umetnosti sa starim tehnikama izrade nakita.

ISTORIJA

Od davnina je nakit pripadao samo imućnim ličnostima i plemićkim porodicama i bilo je nezamislivo da neko priušti sebi neki dragoceni komad. Međutim vremena su stvorila novu podlogu da se nakit uklopi u nova razdoblja i kreira jednu potpuno novu dimenziju.

U tom savremenom dobu kreće da se razvija i brend Mara Liberta sa tendencijom da inspiriše i pokrene neke nove perspektive gledanja na dizajn i umetnost uopše, a isto tako i podseti na očuvanje starih zanata. 

Novo doba donosi tehnologiju, razvoj i unapređenje mašina, ali sve više je prisutna potreba za organskim i potpuno prirodnim izražavanjem. U tom traganju za svetlošću i iskonskim doživljajem, naš brend istražuje i živi.

INSPIRACIJA

Inspirisan savršenstvom prirode i njenim zakonima, arhitekturom, formom, teksturom i svetlom kao izvorom energije, nakit odiše organskim i geometrijskim oblicima koji su povezani u simbiozu. Stapanjem u jedno, nastaje  nova energija izraza koja je u isto vreme snažna i sofisticirana.

GRAVURE

Ručne sitne gravure daju mu drugačiju vizuelnu percepciju koja pokreće na taktilnost, a svaki trag na metalu govori o njenoj prošlosti i osetljivoj prirodi. Građenjem tekstura i glatkih površina postiže se ravnoteža u oku posmatrača.

BOJE

Bogatstvo palete toplih ali i hladnih tonova oslikava dušu jednog bića koje gradi pozitivnu fizičku i spiritualnu strukturu veličanstvenog života. Bilo da je topla ili hladna, ona sa brendom Mara Liberta oživljava i dobija jednu potpuno drugačiju perspektivu.

Mara Liberta 2020

Video prezentacija

„Traganje za nakitom se ne sastoji u tome da nađete novi komad za vašu kolekciju, nego da nađete baš onaj koji ćete nositi i koji će vas pokrenuti da drugačije vidite svet oko sebe. Dozvolite sebi da osetite sopstvenu prirodu i konekciju sa unutarnjom senzualnom ženom. „

Video • Luna Stošić

Video • Natalija Stojanović

Tim kreativnih duša

''Svaki veliki san počinje od sanjara. Uvek pamti: imaš u sebi snagu, strpljenje i strast da dotakneš zvezde kako bi promenio život'' - Harijet Tabman

MARIJA RADOSAVLJEVIĆ

Art direktor / Dizajner nakita

Kao večiti pustolov i spiritualista, vodi se jedino svojom intuicijom i emocijom. Čvrsto veruje da iskonska kreativnost spaja ljude i da je priroda naš ambasador.

Godinama istražuje na relaciji grafičkog dizajna i dizajna nakita sa jednim ciljem, da dostigne jedinstvo novog umetničkog izraza.

ANĐELA STANKOVIĆ

Junior grafički dizajner

Anđela je večiti istraživač. Najveću radost pričinjava joj učenje i otkrivanje novih predela. Uživa u stvaranju, plesu i muzici i obožava da je u stalnom dodiru sa prirodom.

Ukratko, život joj je hobi!

STEVAN PEŠIĆ

Fotograf - saradnik

Sa željom da se ostvari kao dizajner, Stevan stalno ispituje granice svojih mogućnosti. Istražuje između najveće strasti fotografije i grafičkog dizajna. Omiljeni su mu portreti, priroda i pejzaži kao i modna fotografija.

Sve to kombinuje i spaja na interesantan način.

LUNA STOŠIĆ

Video editor

Luna voli da kombinuje više grana umetnosti, video, dizajn i slikanje. Kroz spajanje tradicionalne i digitalne umetnosti, inspiraciju pronalazi i u različitim formama, teksturama i paternima.

Veruje da je eksperimentisanje i analiziranje najbolji vid učenja.