Intuicija

Povezivanje sa korenima

Primetila sam da “napredan čovek” vrlo često ima sklonost da se hvali svojim titulama, obrazovanjem, sposobnostima, a najviše svojim intelektom, kao posebnim postignućem i nečim što nas stavlja ispred svih ostalih oblika života. Sa druge strane, mislimo da smo manji nego što jesmo i da smo nemoćni. Sumnjamo u sebe, stalno preispitujemo svoje vrednosti, kvalitete, sposobnosti i znanja i to istim “intelektom” kojim se hvalimo. Ali samo naše postojanje je dokaz toga koliko SVEMIR VERUJE U NAS. Zar ne? Zamislite tu količinu ljubavi koja je sveprisutna i jedno što nam želi je da rastemo i da uživamo u životu. Svako dešavanje, koliko god da je bilo bolno, je bio najnežniji način kreacije da nam pokaže kako je vreme da pređemo na sledeći nivo, da se naučimo novom obliku ljubavi i praštanja, da još samo malo porastemo i proširimo svoje vidike. Živimo u svetu koji se neprestano širi i menja, a na nama je da postujemo prirodne zakone i da sve delove života prihvatamo kao podjednako bitne.

“Živi život kao da se sve dešava u tvoju korist.” Rumi

Prati svoju intuiciju

Shvatila sam da nemamo pravo da ne verujemo u sebe i da je to verovatno jedno od najbesmislenijih i najneprirodnijih stanja u kome čovek može da se nalazi. Gde god da se okrenemo, vidimo obilje. Obilje vode, vazduha, zemlje, ideja i ljubavi i upravo i mi dolazimo iz takvog obilja. Potpuna je iluzija da smo bilo sta manje od toga, da nam nešto nedostaje ili da smo odvojeni od sveta. Samo smo se negde usput izgubili i zaboravili ko smo. Sve vreme je u nama glas koji nas neumorno, nežno i strpljivo usmerava. Glas koji kaže “Da, ti to možeš! Na pravom si putu i samo tako nastavi! Zaštićen si, siguran i bezuslovno voljen.” To je glas mudrosti i ljubavi, to je glas našeg unutarnjeg bića, naše intuicije.
Nikada nam nisu bile potrebne bilo kakve potvrde spoljašnje sredine i nikad sreća nije bila van nas samih. Došlo je vreme da se povežemo sa svojim korenima i vratimo u svoje prirodno stanje ljubavi, mira i radosti.

„Conecting with our inner sensual woman.“ ML

Za blog pisala:

Anđela Stanković

Related Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *